Krussidull

Om att dela lika ekonomiskt eller efter tillgång?

Hur delar man rättvist upp utgifterna?

Här hemma delar vi räkningar efter inkomst, dvs att den som tjänar mest lägger lite mer. Detta gäller då inte resterade utgifter så som kläder, mat ute, fika, busskort m.m.

Efterssom att jag fortfarande är mamma ledig tjänar jag minst, svår avvänjt eftersom det brukade se ut tvärt om.

Jag får ut nästan 6000kr vilket enligt mig är mycket pengar, kanske inte i allas ögon. 3500kr lägger jag medan christoffer lägger runt 5000kr. Ska jag vara ärlig känns det överjävligt, jag avskyr att inte kunna bidra med lika mycket, att vara beroende av någon annans inkomst är hemskt! Hade jag fått välja hade jag betalat allt ur egen ficka, men nu är detta inte realistiskt någonstans.

Har lite skuld i det, så jag försöker väga upp det med att alltid bjuda när vi äter ute, att alltid stå för Theodors kläder, bjuda på bussresor m.m. En annan sak är att jag alltid försöker få hemmet i tipp topp vilket inte alltid är det lättaste, vill också helst att maten ska vara färdig för servering när han kommer hem och att det ska vara till belåtenhet.

Jag vägrar att behöva be om pengar, det känns förnedrande! Vilket ofta leder till att jag inte blir så mycket bjuden. Kan ju vara svårt att veta vad jag önskar när jag inget säger ^^

Detta är en av anledningarna till att jag längtar ut till jobb även om jag inte alls gör det, kanske låter konstigt. Men jag älskar att vara hemma, fixa och dona, ta hand om min lilla älskling. Men jag avskyr det rent ekonomiskt.

Vi har inte delad ekonomi som ni kanske kan räkna ut från ovanstående utan de pengar jag har kvar efter att jag betalat gör jag vad jag vill för vilket brukar betyda att jag unnar Theodor en massa saker och de pengar Christoffer har kvar gör han vad han vill för, köper kort tex.

Jag skulle aldrig vilja leva på Christoffer, jag är inte någon hemmafru som betalas av min man för att utföra sysslor, jag tjänar mina egna pengar och spenderar dom som jag väljer.

Sen är det väll inge ont mot de som lever på sin sambo/partners pengar, ibland är det behövligt. Och det kan säkert komma en period när även jag måste, men jag hoppas inte det. Det skulle förstöra hela vår uppbyggnad  här hemma om jag blev försörjd.

Jag älskar min sambo och Thedors pappa men det övertaget ger jag honom helst inte 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats