Krussidull

Ögonläkaren

Idag var det dags för ögonläkaren.

När vi var hos barnmorskan sist tyckte hon sig ana skelning på Theodors vänster öga så hon skickade en remiss till ögonmotagningen. Idag fick vi tiden 08.00 var vi där. Först fotade dom Theo och kollade hur ”rakt” ögonen stod (svårt att beskriva) kom fram till att han inte har en beståndig skelning konstant för ögonen såg bra ut och båda var fokuserade på kamera linsen. Dom kollade också styrkan och även den låg bra, man ser olika bra beroende på öga men det är fullt normalt. Efter det fick Theo kolla på 3d bilder för att se om han kunde fokusera och se vad dem föreställde, det kunde han…Haha man märkte när han fick syn på vad bilden föreställde för då ville han genast ha den till sig. Sedan blev det lappar för ett öga i taget och han fick kolla efter en svart vit randig docka. Även detta klarade han. Hon kunde alltså inte se något ”fel”.

Hon förklarade också att små barn kan skela lite när dom är trötta för att dom då tappar lite fokus men det är ingen fara. Vi skulle hålla koll här hemma och höra av oss om vi ser skelande annars får vi en tid om ca: ett år.

Vi pratade lite om hur synen ser ut för resterande familjemedlemmar och jag förklarade att Christoffer fick glasögon tidigt samt att min moster skelade mycket som barn med det rätades till när hon fick glasögon efter sin 4år kontroll. Allt skrev hon ner och berättade att det är bra med lite ”bakrunds info” .

Nu har vi äntligen slängt i en tvätt, dammsugit, skurat golv och diskat en nedrans massa matlådor. Produktiv dag.

Får se vad eftermiddagen har att bjuda på.

Man blir trött av att charma optikern 😉

Mammas lilla rockstjärna.

Tar sig en slummer innan tvätten ska hämtas upp.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats