Krussidull

När man fick allt man önskade sig men ingenting blev som man tänkt sig

Theodor ligger och sover en stund efter maten och jag sitter och kollar på Seventh Heaven, jag kan verkligen inte sluta följa det programmet ävem om det står för allt som jag är emot. Mamma brukar skoja om hur det är ett typiskt exempel på högervriden amerikansk propaganda. Det är nog sant. skulle det verkligen finnas en sådan familj i min trapp hade jag vart den där stackars flickan som både haft sex och barn utanför äktenskap, Pappa pastor hade omfamnat mig och bjudit in mig på sitt kontor för att hjälpa.

Jag har aldrig drömt om bröllop eller en sambo överhuvudtaget. När jag tänkte på min framtid visste jag att barn var en del av den men inte någon pappa till barnen, jag skulle vara ensam precis som mamma. Stark nog att ta hand om dom alldeles ensam, det var en självklarhet. Till och med när jag lekte med Barbie var hon alltid ensam och när jag fick en aktion docka som hennes pojkvän satt han bara i soffan dygnet runt, han var inge rolig att leka med dessutom visste jag inte vad pappor gjorde. Det vet jag nog fortfarande inte. Jag har ju aldrig haft en pappa som bott hos mig som jag växt upp med, jag vet inte vad en pappa gör. Min pappa såg jag var tredje helg och som oftast fick vi hälsa på honom någon timma på behandlingshem. Men inte är det synd om mig för det, jag har haft en bra uppväxt. Jag har alltid haft min mamma min mormor och min morfar.

Men något som jag lovade mig själv efter min egen uppväxt var att mina barn aldrig skulle behöva se bråk, dom skulle aldrig se hat. Jag inser ju att det är väldigt blåögt av mig att tänka så, självklart kommer mina barn se mamma och pappa bråka men jag tänker kämpa för att det inte ska bli en vardagssak.

Jag ska inte älta min barndom den är förbi, men hur jag en glömmer eller tror att jag kommit över så har den format mig till den jag är, det är min uppväxt som gett mig mina normer och värderingar som jag nu överför till min son. Därför kämpar jag med att ge Theodors pappa en stor del av hans liv, det låter skit töntigt men jag vill att Christoffer är med Theo varje dag efter jobbet om så bara en halvtimma innan han ska sova, det är viktigt för mig och jag tror att det är lika viktigt för både Theo och Chrille.

Nu vaknade lilla Theo-Bus så vi säger Peace and Love<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sven-Göran Isaksson

    Det är inte töntigt att vilja att Chrille är med Theo så att han vet att båda föräldrarna finns där för honom. Jag tycker det var en av de sundast inställningarna jag har hört på länge angående närheten till barn och barnets behov av föräldrar. Sen kan en självfallet önska att det fanns mer tid för båda föräldrarna att umgås med barnet men så är det nog alltid för en förälder.

stats